krabicka
ramecek

Welness články

Jaro a játra

Jaro je nám milé nejen větším množství denního světla, kterého se nám konečně po dlouhé zimě dostává, ale také jako vhodné období pro nastolení nových režimových pravidel, pro zahájení žádoucích změn v našem životním stylu. Na jaře se tradičně prováděli různé očistné kúry.

detail článku

Zdravé hubnutí břicha

Hubnutí břicha není pro většinu z nás jen zásadní estetickou otázkou, ale je i velmi důležité z pohledu zdraví a metabolického syndromu. Nesledujte tudíž jen svou hmotnost a BMI, ale změřte si alespoň každé 2 měsíce kontrolně obvod pasu. Jestliže se nám michelinky rozjedou od prsou až k tříslům, máme snad i motivaci s tím začít něco dělat.

detail článku

Sladké chutě a jak na ně

Období pozdního léta je dle čínské medicíny spojováno s orgánovou kaskádou žaludek, slinivka břišní a slezina. V tomto čase je tedy třeba zmíněné orgány opečovávat, zbytečně nezatěžovat a dopřávat jim vhodné potraviny.

detail článku

Obiloviny – přehled základních druhů a doporučovaných postupů při vaření

Obiloviny by měly tvořit základ našeho jídelníčku. Během posledních několika desetiletí se nicméně tento pojem zúžil dominantně na pšeničnou mouku a výrobků zní, sčímž souvisí nejen rostoucí počet lidí, kteří mají vrozenou/získanou intoleraci pšeničné bílkoviny – lepku, nebo také právě rostoucí počet lidí s nadváhnou. Mnoho odborníků nabádá : „začněte vařit a konzumovat v našich zeměpisných šířkách tradiční obiloviny – tj. jáhly, pohanku, oves, kroupy a nejezte dokola jen pečivo, knedlíky a těstoviny“, tolik už se ale nepíše o správné nebo vhodné přípravě.


detail článku

Zelenina - jak jsem na tom?

Když se řekne zelenina, většině lidí se vybaví slova jako zdravá, plná vitaminů a minerálů, chránící naše zdraví. To je zcela určitě pravda, bylo by však ještě lepší, kdyby lidé při slově zelenina použili vzápětí i slova jako chutná, křupavá, lahodná. Historická zkušenost velké skupiny zejména střední generace má zafixovánu zeleninu jako nutný doplněk masa a brambor ve školní jídelně, vzpomenou si na vybledlé, vyvařené kousky mrkve v polévkách v závodní kuchyni nebo univerzální míchaný salát z jednoho rajčete a zelí.
detail článku


archiv článků




rightMenuLogin0
email
heslo


rightMenuCeny0

rightMenuObjednavka0

rightMenuAction0

rightMenuAktualniJidelnicek0



ramecek

copyright 2011-2020 krabickuj.cz